KVIETIMAS BAIGĖSI

Kviečiame teikti pastabas dėl planuojamos rizikos kapitalo priemonės „Ankstyvos stadijos ir plėtros fondas III“ valdytojų atrankos sąlygų

Kviečiame teikti pastabas dėl planuojamos rizikos kapitalo priemonės „Ankstyvos stadijos ir...

 „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) kviečia rinkos dalyvius teikti pastabas dėl naujai planuojamos Ekonomikos ir inovacijų ministerijos rizikos kapitalo priemonės „Ankstyvosios stadijos ir plėtros fondas III“ valdytojų atrankos sąlygų.

Pastabas prašome teikti iki 2024 m. vasario 23 d. el. pašto adresu asipf3@invega.lt

Atrankos sąlygos anglų kalba

Gautos pastabos ir atsakymai atrankos sąlygoms

Kvietimą valdytojams (finansų tarpininkams) teikti paraiškas (anglų ir lietuvių kalbomis) planuojama paskelbti 2024 m. gegužę.  Galutinės valdytojų atrankos sąlygos gali skirtis nuo pastaboms pateikiamo varianto.

Šia finansine priemone bus siekiama skatinti investicijas į augimo ir plėtros potencialą turinčias labai mažas, mažas ir vidutines įmones. Finansinė priemonė bus įgyvendinama iš Inovacijų skatinimo fondo iš dalies finansuojamo Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. INVEGOS atrinkti finansų tarpininkai taip pat turės papildomai pritraukti atitinkamą dalį nepriklausomų privačių investuotojų lėšų.

Inovacijų skatinimo fondas įsteigtas 2020 m. gruodžio 30 d. finansavimo sutartimi, sudaryta tarp Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Finansų ministerijos bei INVEGOS ir yra finansuojamas Europos regioninio plėtros fondo, Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės bei valstybės biudžeto lėšomis.