Maisto iššūkis, kurį išspręstų ne kiekvienas

Kviečių, miežių, rugių baltymo gliuteno netoleravimu pasižymi 1 iš 100 žmonių. Išgirdus tokią diagnozę, tiesiog sutrinkama ir nebežinoma, ką valgyti. Klaipėdietė Loreta Želnienė suprato, jog dėl dukros alergijos radikaliai teks keisti šeimos mitybos įpročius. Bet tai klaipėdietės, „Namų be gliuteno“ įkūrėjos, neišgąsdino. Priešingai – netgi įkvėpė. Sukaupta kulinarinė patirtis buvo tas žinių bagažas, kurį moteris panaudojo kurdama savo verslą bei dalydamasi ja su kitais.

Išskirtinės ir kol kas vienintelės tokios Lietuvoje kepyklėlės bei kavinės istorija – jau šį šeštadienį, spalio 6 d., TV3 laidoje „Misija: dirbame sau“ 11:00 val.