7000-oji „Invegos“ garantija už vaikų edukacines ir kūrybines dirbtuves

Nuo šiol vaikai kurti ir fantazuoti galės naujose edukacinėse ir kūrybinėse dirbtuvėse, kurias įsteigė UAB „Reforest“, pasinaudojusi UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) suteikta paskolos garantija, padėjusia išspręsti nepakankamo užstato problemą.  Tai jau 7000-oji „Invegos“ garantija, sudariusi galimybę įkurti bei puoselėti novatorišką verslą.

UAB „Reforest“, iš kredito unijos gavusi Verslumo skatinimo fondo 2014-2020 m., finansuojamo iš Europos socialinio fondo, 25 tūkstančių eurų paskolą, už kurią garantavo „Invega“, pasakų apie fėjas motyvais įrengė „Fėjų slėnį“, kuris įsikūrė viename iš prekybos ir pramogų centre. Tai vienintelė tokio pobūdžio erdvė visoje Rytų Europoje, kurioje skatinama pasitelkti vaikų fantazijas, svajones bei norus, padedančius nusikelti į magišką pasaulį. Gegužės 25 dieną „Fėjų slėnis“ oficialiai pakvies visus susidomėjusius pasakų pasauliu apsilankyti išskirtinėse erdvėse ir bent trumpam atitrūkti nuo realybės.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie išskirtinių ir ilgai puoselėtų verslo idėjų įgyvendinimo. Simboliška, kad 7000-oji garantija padėjo pasakų motyvams virsti realybe, esame sužavėti ir įkvėpti verslininkų išradingumo, – džiaugiasi „Invegos“ generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas. – O tai, kad verslininkai įgyvendindami savo idėjas, pasitiki mumis ir naudojasi mūsų priemonėmis, įrodo ir įspūdingi skaičiai: iš viso suteiktų individualių garantijų suma nuo mūsų veiklos pradžios jau siekia daugiau kaip 551,4 mln. eurų, ir tai leido verslui pasiskolinti beveik 820 mln. eurų.“

Dažnai norintiesiems pradėti kurti savo verslą koją pakiša lėšų, ir ypač užstato, trūkumas. Todėl viena iš galimybių realizuoti savo svajones – gauti lengvatinę paskolą su „Invegos“ garantija, kuri atstoja dalį kredito įstaigos prašomo užstato, ar pasinaudoti kitomis verslo finansavimą lengvinančiomis priemonėmis.

Šiuo metu „Invega“ už smulkiojo ir vidutinio verslo bei didelių įmonių verslo projektus kredito įstaigoms teikia individualias ir portfelines garantijas paskoloms, lizingo ar faktoringo sandoriams bei eksporto kredito garantijas.